Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 14:29 - Кога децата спират вярват в Дядо коледа?
Автор: valensiqna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
1



Кога децата спират да вярват в Дядо Коледа е променлива величина и зависи много от това как са представени митовете за него у дома. На някои деца са казани основите на мита, че Дядо Коледа е реален и ходи по домовете на Бъдни вечер, като оставя подаръци за добрите деца и наказва лошите. Той има много магически атрибути. Когато е представена тази кратка история, то децата спират да вярват в нея на около 8 годишна възраст. Тогава децата придобиват сериозна база от познания и логиката им се усъвършенства, така те могат сами да стигнат до истината или да започнат да задават въпроси за съществуването на Дядо Коледа, особено ако видят подаръците в гардероба или пък бележка адресирана до детето с почерка на мама или татко.
Приятелските отношения с други деца също могат да провалят „съществуването” на Дядо Коледа, тъй като децата могат да попаднат на приятелчета, които вече знаят истината за него. Някои деца спират да вярват в Дядо Коледа, ако друго дете им е казало, че той не съществува. Също така, те могат да забележат, че белобрадият старец не е универсален, защото имат приятели, които не празнуват Коледа. Децата могат да забележат и разликата в подаръците между по-заможните деца и тези, чийто родители са с по-ограничен бюджет.
Някои деца и възрастни не спират да вярват, когато гледат на Дядо Коледа като духа на Коледа и наподобяване на Христос. Хората с такава гледна точка допринасят за митовете на коледа с техните мили и щедри действия. Когато децата изразяват разочарованието си от мита, родителите могат да ги научат да играят ролята на Дядо Коледа със своите щедри действия. Родителите могат да ги включат в благотворителна дейност, като например събиране и разпространение на играчки за децата в неравностойно положение и да действат като Дядо Коледа през цялата година.



Тагове:   Дядо Коледа,   вяра,   деца,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valensiqna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13990
Постинги: 13
Коментари: 2
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930